ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ & ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Αίγινα είναι το νησί που έχει μια μεγάλη συλλογή από μοναστήρια και εκκλησίες που αντανακλούν την αρχαία ιστορία του νησιού με πολλούς μύθους για τους Αγίους. Τα πανηγύρια διοργανώνονται όλο το χρόνο, αλλά το πιο σημαντικό λαμβάνει χώρα την ημέρα της γιορτής του Αγίου Νεκταρίου, στις 9 Νοεμβρίου.

ΗΙερά Μονή Αγίας Τριάδος του Αγίου Νεκταρίου βρίσκεται πάνω σε ένα λόφο, στο μεσαιωνικό χωριό της Παλαιόχωρας 6 χλμ από την πόλη. Πήρε το όνομά της από τον ιδρυτή της, τον μοναχό Νεκτάριο που έζησε στο μοναστήρι μέχρι το θάνατό του το 1920. Θαύματα γίνονται ακόμη και σήμερα ενώ καθημερινά όλο τον χρόνο, το ενεργό γυναικείο μοναστήρι επισκέπτονται χιλιάδες πιστοί. http://www.saint-nectarios-of-aegina-monastery.gr/

Παναγία Χρυσολεόντισσα Ορθόδοξο όμορφο Μοναστήρι που κρύβεται στους λόφους της Αίγινας. . Μακριά από την πολυκοσμία, γύρω από ισχυρά τείχη, το όλο συγκρότημα μοιάζει με φρούριο. Χτίστηκε τον 17ο αιώνα από δύο μοναχούς και αποτελείται από κτίρια με πολλά δωμάτια, μια όμορφη αυλή στο κέντρο της οποίας βρίσκεται μια βυζαντινή εκκλησία. . Σήμερα είναι προσβάσιμη από ένα δρόμο, που ξεκινά απέναντι από τον Άγιο Νεκτάριο. Αξίζει να την επισκεφθείτε για το εκπληκτικό ορεινό περιβάλλον και το απίστευτα περίτεχνο χειροποίητο παλιό ξύλινο τέμπλο. http://www.imhydra.gr/INaoiMone/MonXrisoleontissa.htm

Σε 15 λεπτά με τα πόδια από τον Ναό της Αφαίας στην Αγία Μαρίνα μπορείτε να φτάσετε στην ήσυχη γυναικεία Μονή του Αγίου Μηνά.

Σημαντικό θρησκευτικό μνημείο στην Αίγινα είναι η γνωστή Όμορφη Εκκλησία ένα μικρό παρεκκλήσι του 13ου αιώνα αφιερωμένο στους Αγίους Θεοδώρους. Βρίσκεται κοντά στην πόλη και φιλοξενεί υπέροχες τοιχογραφίες. Συνυπάρχει αρμονικά με το μαγευτικό περιβάλλον και κρατιέται κλειδωμένο τις περισσότερες μέρες. Στην περιοχή της Αρχαίας Αφαίας, σε μια περίοπτη τοποθεσία, μέσα στο πευκοδάσος οι επισκέπτες θα δουν το γυναικείο μοναστήρι του Αγίου Μηνά. Είναι καταφύγιο για πολλούς πιστούς που αναζητούν προσωπική πνευματικότητα και γαλήνη. Από το λιμάνι φαίνεται η όμορφα χτισμένη εκκλησία του Αγίου Νικολάου, η Μητρόπολη της Αίγινας μαζί με κάποια άλλα ασβεστωμένα ξωκλήσια που βρίσκονται στον παραλιακό δρόμο.