Εκκλησίες και μοναστήρια της Αίγινας

Η Αίγινα είναι το νησί που έχει μια μεγάλη συλλογή από μοναστήρια και εκκλησίες που αντανακλούν την αρχαία ιστορία του νησιού με πολλούς μύθους για τους Αγίους. Τα πανηγύρια διοργανώνονται όλο το χρόνο, αλλά το πιο σημαντικό λαμβάνει χώρα την ημέρα της γιορτής του Αγίου Νεκταρίου, στις 9 Νοεμβρίου.
•    Η Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος του Αγίου Νεκταρίου βρίσκεται πάνω σε ένα λόφο, στο μεσαιωνικό χωριό της Παλαιόχωρας 6 χλμ από την πόλη. Πήρε το όνομά της από τον ιδρυτή της, τον μοναχό Νεκτάριο που έζησε στο μοναστήρι μέχρι το θάνατό του το 1920. Θαύματα γίνονται ακόμη και σήμερα ενώ καθημερινά όλο τον χρόνο, το ενεργό γυναικείο μοναστήρι επισκέπτονται χιλιάδες πιστοί. Η Ιερά Μονή περιλαμβάνει πολλά ξωκλήσια και κτίρια και τον 3ο μεγαλύτερο σε μέγεθος Ναό στην Ελλάδα. http://www.saint-nectarios-of-aegina-monastery.gr/
•    Ι.Μ. Παναγίας Χρυσολεόντισσας: Ορθόδοξο όμορφο Μοναστήρι που κρύβεται στους λόφους της Αίγινας. Πήρε το όνομά του από όραμα που είδαν οι ιδρυτές με την Παναγία που είχε δύο χρυσά λιοντάρια στους ώμους της. Χτίστηκε τον 17ο αιώνα από δύο μοναχούς και αποτελείται από κτίρια με πολλά δωμάτια, μια όμορφη αυλή στο κέντρο της οποίας βρίσκεται μια βυζαντινή εκκλησία. Μακριά από την πολυκοσμία, γύρω από ισχυρά τείχη, το όλο συγκρότημα μοιάζει με φρούριο. Σήμερα η Ι.Μ. είναι προσβάσιμη από ένα δρόμο, που ξεκινά απέναντι από τον Άγιο Νεκτάριο. Αξίζει να την επισκεφθείτε για το εκπληκτικό ορεινό περιβάλλον και το απίστευτα περίτεχνο χειροποίητο παλιό ξύλινο τέμπλο.
http://www.imhydra.gr/INaoiMone/MonXrisoleontissa.htm
•    Μοναστήρι του Αγίου Μηνά, δίπλα στον Ναό της Αφαίας, στην Αγία Μαρίνα.
•    Ιερά Μητρόπολης της Αίγινας, εκεί που ορκίστηκε ο Καποδίστριας πρώτος κυβερνήτης της Νεώτερης Ελλάδας.

Τέλος μπορείτε να επισκεφτείτε τα διάσπαρτα μικρά ξωκλήσια που είναι μοιρασμένα σε κάθε γωνιά στην Αίγινα, & να γνωρίσετε τους Αιγινήτες Αγίους: τον Άγιο Κρίσπο, Άγιο Λεόντιο, Άγιους Ιούλιο και Ιουλιανό, την Οσία Αθανασία, την Οσία Θεοδώρα, την Οσία Θεοπίστη, τον Όσιο Λουκά, τον Άγιο Διονύσιο, τον Άγιο Νεκτάριο και τον Άγιο Σάββα τον νέο.
 

Acqua Marina

Beachfront Quality Rooms in Aegina island
Agia Marina, Aegina 18010

For information please contact:                                                                                                                                                                       Tel.:+302297032774 

What's Up: +30 694 5533693  OR FACEBOOK PAGE: Acqua Marina, Aegina (for instant messaging & fast communication using Data/Wi-Fi connection without extra charges)
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Aegina weather