Η ΑΙΓΙΝΑ

Η Αίγινα, είναι ένα από τα νησιά της Ελλάδας και βρίσκεται στον Σαρωνικό κόλπο, 17 μίλια (27 χιλιόμετρα) από την Αθήνα. Η παράδοση αντλεί το όνομά της από την Αίγινα τη μητέρα του ήρωα Αιακού, ο οποίος γεννήθηκε στο νησί και έγινε ο βασιλιάς της. Κατά τους αρχαίους χρόνους η Αίγινα ήταν αντίπαλος της Αθήνας, της μεγάλης ναυτικής δύναμης της εποχής.

Η Αίγινα έχει περίπου τριγωνικό σχήμα, 15 χιλιόμετρα (9,3 μίλια) από τα ανατολικά προς τα δυτικά και 10 χιλιόμετρα (6,2 μίλια) από βορρά προς νότο, με έκταση περίπου 87 χιλιόμετρα (34 τετραγωνικά μίλια). Ένα σβησμένο ηφαίστειο αποτελεί τα δύο τρίτα της Αίγινας. Το νότιο ηφαιστειακό τμήμα του νησιού είναι τραχύ και ορεινό, και σε μεγάλο βαθμό άγονο. Υψηλότερη κορφή του νησιού, είναι το κωνικό βουνό Όρος (531 μ.) στα νότια, και η κορυφογραμμή εκτείνεται προς βορρά με τα στενά εύφορες κοιλάδες και στις δύο πλευρές. Οι βόρειες και δυτικές πλευρές αποτελούνται από πετρώδες, αλλά εύφορες πεδιάδες που καλλιεργούνται και παράγουν πλούσιες καλλιέργειες των σιτηρών, με κάποιες βαμβάκι, αμπέλια, αμυγδαλιές, ελιές και σύκα, αλλά το πιο χαρακτηριστικό καλλιέργειας της Αίγινας σήμερα (2014) είναι φιστίκι. Από οικονομική άποψη, η σπογγαλιεία είχε αξιοσημείωτη σημασία στις αρχές του αιώνα.

Οι παραλίες είναι επίσης ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο. Καλύτερη παραλία στο νησί, είναι αμμώδης παραλία της Αγίας Μαρίνας βραβευμένη με Γαλάζια σημαία για τα τελευταία δύο χρόνια (2013-14).

Ιπτάμενα Δελφίνια και πλοία μεταφέρουν επιβάτες από τον Πειραιά στην Αίγινα ή την Αγία Μαρίνα σχεδόν κάθε ώρα. Το συμβατικό πλοίο διαρκεί περίπου μία ώρα, με τις τιμές των εισιτηρίων για τους ενήλικες μεταξύ 10-15 ευρώ. Υπάρχουν τακτικά δρομολόγια λεωφορείων από την πόλη της Αίγινας σε προορισμούς σε όλο το νησί όπως η Αγία Μαρίνα

Acqua Marina

Beachfront Quality Rooms in Aegina island
Agia Marina, Aegina 18010

For information please contact:                                                                                                                                                                       Tel.:+302297032774 

What's Up: +30 694 5533693  OR FACEBOOK PAGE: Acqua Marina, Aegina (for instant messaging & fast communication using Data/Wi-Fi connection without extra charges)
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Aegina weather